Hoppa till sidans innehåll

Styrelsens beslut hösten 2020

16 AUG 2020 18:35
Terminsstarten närmar sig för vår verksamhet men i rådande situation gällande COVID-19 har styrelsen tagit beslut att vi fortsätter hålla vissa pass inställda och vissa pass arrangeras under andra former.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2020 18:35

Vi kan enbart enligt Folkhälsomyndighetens restriktioner hålla aktiviteter med max 50 personer och avstånd om 1–2 meter mellan varje person skall finnas. Vi väljer därmed att flytta ut våra vuxen/Gymmix pass för att uppfylla dessa krav och minimera smittorisken medan barn- och ungdomsverksamheten ställs in tills vidare. Beslutet gäller fram till vecka 43 då vi kommer ta ett nytt beslut utifrån hur situationen ser ut då. Information kommer komma löpande på hemsida och facebook, så håll gärna er uppdaterade via dessa kanaler.

Så här ser beslutet ut:
- Barnverksamheten gällande stor & liten (3-år), Bamsegympa (4 och 5 år), 6- och 7-årsgrupper, 8–13 års Gympa Kids redskap, Show & Dance samt Alla Kan Gympa redskap och trampolin ställs in fram till vecka 43.
- Truppgymnastiken ställs in såvida ledarna inte kontaktar sina gymnaster för alternativ träning utomhus.
- Parkour ställs in såvida ledarna inte kontaktar sina deltagare för alternativ träning utomhus.
- Vattenträning kommer starta vecka 35 med restriktionerna att max 20 personer per pass, avstånd om 1–2 meter ska hållas och hygienföreskrifter i form av duschning innan pass efterföljs. Samtliga medlemmar för dessa pass ska anmäla sig på nytt, information för detta finns på hemsidan.
- Vuxen/Gymmix golvträning startar vecka 35 och samtliga pass hålls utomhus tom vecka 43 med restriktioner att god hygien följs, avstånd om 1–2 meter mellan varje deltagare och vi tar in max 45 deltagare per pass.
- Seniorgympan ställs in tils vidare.


Anledningen till att vi ställer in barn- och ungdomsverksamheten beror på att vi överstiger antalet personer då vi är minst 30 barn per grupp och minst två grupper i hallen samtidigt. Om vi bara får ta in max 50 personer per gång, kommer frågan hur vi ska välja vilka som får delta per tillfälle och det är inte rättvist mot deltagarna. Vi möter även många grupper på en och samma kväll som alla kommer från olika kommuner och skolor etc. vilket utsätter oss som ledare för otroligt stor smittorisk, vilket vi inte är villiga att utsätta våra funktionärer för. Totalt rör sig minst 60 barn in och ut varje timme i hallen, utan att räkna föräldrar och syskon, och vi befinner oss i hallen mellan 2–4 timmar per dag ca tre gånger i veckan. Vi gör även detta arbete ideellt till skillnad från skolor och förskolor som måste ta emot barnen för att övriga samhället ska fungera. Vi kan inte heller garantera barnens hygien då vi inte kan se till att alla har tvättat sina händer etc. och sedan se till att de inte nyser eller hostar på sig själva, andra eller redskapen. Vi har heller inte tiden att desinficera samtliga redskap mellan varje grupp. Med detta i åtanke är det säkrast att ställa in denna verksamhet tills vidare.

Passens genomförande:
För att vi ska kunna genomföra våra utomhuspass och vattenträning enligt ovan vill vi att ni som medlemmar tänker på följande:
- Kom i god tid till passet för att minska köbildning
- Håll avstånd till varandra och respektera att alla har olika åsikter om situationen och tar olika åtgärder för smittorisk
- Ha en god handhygien, det kommer finnas tvål och handsprit på plats vid passen
- Om du känner dig krasslig eller har familjemedlemmar som är sjuka så kräver vi att ni stannar hemma från passet
- Hjälp oss som förening och dina medmänniskor att följa restriktionerna
- Håll en trevlig ton mot omgivning och funktionärer – vi finns på plats för att du ska få träna men under förutsättningar som vi inte råder över.

För information om pass och anmälan till Vattenträning, klicka här!


Vid frågor och funderingar, ta kontakt med vår ordförande Anders Johansson, telefon 0734-471970

TACK för er förståelse och välkomna till en ny termin!
TACK för att ni håller i och håller ut!

Hälsningar
Rödebygymnasterna Gymmix

Skribent: Malin Roth
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners!

 

Länk till RF-SISU Blekinge

Ange alt-text här.

Postadress:
Rödebygymnasterna/Gymmix Rödeby - Gymnastik
C/o Roth, Mörtövägen 79
37345 Rödeby

Kontakt:
Tel: 045548518
E-post: This is a mailto link

Se all info